Oldenzaalse Optochtvereniging Barrakkus

Door de jaren heen...

Het 1e jaar
Het thema in het eerste jaar was “Baywatch op het Hulsbeek”. Er werd een wagen gebouwd op het onderstel van een lelijke eend en kleding geknipt voor de loopgroep van 35 mensen, waarmee de tiende prijs werd gewonnen.

Het 2e jaar
In het tweede jaar werd er met de creatie Ali Baba en de 40 Barrakkers de vijfde prijs behaald.

Het 3e jaar
In het derde jaar was Barrakkus “in de wolken”. Dit resulteerde in een vijfde plaats.

Het 4e jaar
In het vierde jaar werd gekozen voor het thema Merlijn de tovenaar, wat perfect aansloot op de hype rond Harry Potter. Onder het motto "Wie betovert oe" werd een fantastische 2e prijs behaald.

Het 5e jaar
Het vijfde jaar had als thema: Lego. Het motto was ‘wie bouwt wa vertrouwd’. Alle Barrakkers liepen als legopoppetje, uitgezonderd de wagenbouwers die rondliepen als Bob De Bouwer. Dit leverde wederom een tweede plaats op.

Het 6e jaar
In het zesde jaar heeft Barrakkus zich uitgedost als baby’s. Roze en blauwe waren de kleuren die gebruikt werden. Het motto was dit jaar “met de PIL oet het Pakket, hebt wie BABY pret” En pret dat hebben we gehad…..van begin tot eind! De optocht was dit jaar het grootste succes uit de geschiedenis van Barrakkus. Met een geweldige eerste prijs kunnen wij terugkijken op een succesvol jaar.

Het 7e jaar
In het zevende jaar trok Barrakkus onder het motto "In ons stedke van plezeer goat wie as Clowns tekeer" met ruim 70 clowns en een circuswagen door de Oldenzaalse optocht. Ondanks de mooie bewegingen op de wagen halen we dit jaar de top 5 niet.

Het 8e jaar
"As Pionnen met geld zat, koopt wie d'n hele Boeskoolstad" was het motto van dit jaar. Er werd voor het eerst ingeschreven voor de "Grote wagens", maar de wagen kwam helaas niet door de keuring, met als gevolg dat vele Barrakkers zich het in het zweet duwden om het bijna 3 ton wegende gevaarte toch mee te laten rijden bij de grote groepen.

Het 9e jaar
In 2007 was "As Piraten deur de Boeskoolstroat'n" het motto tijdens de optocht. Als Pirates of the Boeskoolstad wordt de wagen naar een vierde plek in de eindklassering gedrukt.

Het 10e jaar
In 2008 was het thema "Klimaatverandering". 90 pinguins trokken de wagen, voorzien van een ijsbeer in een hangmat en een struisvogel met sjaals om, naar een tweede plek in de optocht.

Het 11e jaar
In het jubileumjaar van Barrakkus werd de Eerste Prijs behaald in de optocht. Een bonte stoet van meer dan 100 draken trok in 2009 door de Oldenzaalse straten onder het motto "Wie stekt a 11 joar ‘n draak met oe".

Barrakkus in de optocht