Oldenzaalse Optochtvereniging Barrakkus

Nieuws


Hooghedenverkiezing begint woensdag!

PR-commissie - 25-01-2010

Traditioneel wordt er in de weken voor carnaval onder auspiciën van O.O. Barrakkus een strijd geleverd om het Gouden Vlinderstrikje. Deze wisseltrofee is jaarlijks voor de winnaar van onze Hooghedenpoll: Wie is het mooiste / leukste / gezelligste hooghedenkoppel van Oldenzaal? Dit jaar wordt er voor het eerst niet alleen via internet gestemd, maar krijgen de verenigingen ook de mogelijkheid om tijdens Barrakkus-feesten stemmen uit te brengen. De eerste mogelijkheid hiervoor was afgelopen zondag tijdens de Open Hangar, waar al enkele honderden stemmen werden uitgebracht op de verschillende hoogheden. De volgende (en laatste) mogelijkheid om via stembiljetten te stemmen zal tijdens ons Opperkrotfeest op zaterdag 13 februari zijn. Op zondagochtend zullen de laatste stemmen geteld worden waarna de winnaar van 2010 bekend zal zijn en langs de opstelroute de eerste felicitaties zal mogen ontvangen.

BELANGRIJK: Lees verder voor verder uitleg en het kiesreglement!


Barrakkus opent Hangar op 24 januari

Activiteiten-commissie - 22-01-2010

De Oldenzaalse Optochtvereniging Barrakkus opent op zondag 24 januari vanaf 13:00 uur de deuren van hun hangar aan de Kistemakerstraat. Alle (Oldenzaalse) zusterverenigingen en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje de vorderingen aan de wagen, dit jaar een echte hoogvlieger, te bekijken. Verder zullen ook de overige commissies zich presenteren. Tijdens de Open Hangar kunnen ook de eerste stemmen worden uitgebracht op onze populariteitspoll van de Oldenzaalse hoogheden: dit jaar zal de verkiezing niet alleen via de website van Barrakkus plaatsvinden, maar kunnen er ook stembiljetten worden ingevuld tijdens de Open Hangar & op het Opperkrotfeest. De uiteindelijke uitreiking van het Gouden Vlinderstrikje zal op Rosenmontag tijdens Kleintje Kapel plaatsvinden.


Zondag Open Dag aan de Kistemakerstraat

BBBB - 20-01-2010

Zondag 25 januari organiseert Barrakkus haar jaarlijkse Open Dag in onze hal aan de Kistemakerstraat. Iedereen is vanaf 13:00 uur van harte welkom om, onder het genot van een hapje en een drankje, een kijkje te nemen bij de nieuwe wagen en verder rond te kijken hoe onze andere commissies zich presenteren. De Jubileumcommissie zal ook deze dag diverse jubileumartikelen verkopen, waaronder het jubileumboek.


Ophalen optochtpakken

Kleding-commissie - 18-01-2010

Het is al weer bijna zover! Nog een paar weekjes en dan lopen we weer met z'n allen de Grote Twentse Carnavalsoptocht in ons Boeskoolstedke. De optochtpakken zijn bijna klaar en we zijn bezig met de laatste voorbereidingen om iedereen er weer tiptop bij te laten lopen. Op de Open Hangar (beter bekend als Open Loods) as. zondag 24 Januari kun je het pak komen ophalen. Tussen 13:00 en 16:00 staat de Kledingcommissie voor je klaar! Omdat wij het pak al voor je in elkaar hebben gezet, vragen we dit jaar (zoals tijdens de alv al is aangekondigd) een kleine financiële bijdrage voor de maakkosten. Dit dient te worden betaald bij het ophalen van het pak. Mocht je jezelf hebben aangemeld als meeloper maar toch niet mee willen lopen, wil je dat dan zsm doorgeven via superdraad@barrakkus.nl. Als je zondag verhinderd bent om je pak op te halen maar wel wilt meelopen zouden we dat graag per mail via superdraad@barrakkus.nl van je horen. Uiteraard ben je ook van harte welkom om onze wagen te bewonderen en gezellig een drankje te komen drinken. Tot as. zondag!


Voorverkoop Kapellenfestival

Dagelijks Bestuur - 12-01-2010

De voorverkoop voor het Kapellenfestival op zondag 31 januari vindt met voorrang voor Barrakkers plaats op zaterdag 23 januari 2010 a.s. De voorverkoop is in het partycentrum Rouwhorst en gaat net als voorgaande jaren volgens tijdsindeling zoals hieronder vermeld: 10.30 tot 10.50 leden van de Thijdarren, de Spanvöggel en de Sjeeskottels, 10.50 tot 11.10 leden van de Oelewappers, de Vennemuskes en de Siepeljonkers. 11.10 tot 11.30 leden van de Markloawen, de Glasbloazers en de Knollentrekkers. 11.30 tot 11.50 leden van de Blaanke Boeskeulkes en Barrakkus. 11.50 tot 12.10 leden van de Muiters en de Greunen Vanaf 12.30 uur begint de evt vrije verkoop. De volgende spelregels gelden:

 • Kosten per polsbandje € 10,00
 • Je wordt alleen in de aangewezen tijd geholpen.
 • Verkoop alleen op vertoon van een geldige ledenpas van 2010.
 • Maximaal 2 polsbandjes per pas.


 • 17 januari Plakzondag

  Wagenbouw - 12-01-2010

  De TC organiseert op zondag 17 januari vanaf een uurtje of 12 een PLAKZONDAG op onze hal aan de Kistemakerstraat. Kom dus langs en help mee om de wagen in het papier te zetten! Ook als je nog geen ervaring hebt in het plakken van carnavalswagens ben je welkom, want er zijn genoeg mensen aanwezig die je goede plaktips kunnen geven.


  9 Januari opening BarrakCafé

  Activiteiten-commissie - 08-01-2010

  Klik hier voor de flyer van Opening Barrak Cafe 2010Kom allen naar de gezellige opening van ons Barrakcafé! Vanaf 20.30 uur vloeit het bier weer uit de tap en kun je alternatief sjoelen of dobbelen. Als top act gaan we natuurlijk ook weer op geheel eigenwijze onze lichtbak onthullen, dus kom gezellig een biertje drinken bij café Jantje, ons Barrakcafé! Klik op de afbeelding om de flyer te bekijken!  Kerstboomhalen 2010

  PR-commissie - 03-01-2010

  Het is al weer een tijdje geleden. Sterker nog, hij staat er niet eens meer. De kerstboom van Jan, van Café Jantje, is door een handvol Barrakkers lopend opgehaald en bezorgd in het café. Lees wat Jan er over te zeggen heeft...