Oldenzaalse Optochtvereniging Barrakkus

Nieuws


Barrakkus wint eerste prijs!!!

BBBB - 23-02-2009

Barrakkus heeft zondag tijdens de Grote Twentse Carnavalsoptocht de eerste prijs behaald bij de grote groepen! Onder het motto "Wie stekt a 11 joar 'n draak met oe" trokken 111 draken achter de prachtige draak van een wagen door de drukbevolkte Oldenzaalse straten.


Bas 11e Opperkrot van Barrakkus

BBBB - 22-02-2009

Zaterdagavond om 10 over 10 werd in een bomvol Café Jantje de nieuwe Opperkrot bekendgemaakt. Tijdens het gelijknamige feest trok SFB Boet de naam van Bas Vollenbroek uit de zebrahoed, die dus dit carnaval de Opperkrot van Barrakkus is.


Barrakkus doet niet mee in Tubbergen

BBBB - 20-02-2009

Vanwege de slechte weersvooruitzichten en (storm)schade aan de wagen die voor de optocht van zondag met spoed hersteld moet worden zal Barrakkus vanavond NIET meelopen in de verlichte optocht in Tubbergen!


Markloawen prolongeren Gouden Vlinderstrikje

BBBB - 14-02-2009

Ook dit jaar zijn de Markloawen de winnaar van de internetpoll "Wie is het mooiste/leukste/gezelligste hooghedenkoppel". In de finaleronde bleven zij met 375 stemmen de concurrenten van de Glasbloazers (280 stemmen) en de Vennemuskes (137 stemmen) voor. Dat het een echte carnavalspoll was bleek wel in de finale: in de 72 uur dat deze finale duurde werden er gemiddeld 11 stemmen per uur uitgebracht. Verder viel op dat de Markloawen veel stemmen haalden uit het Duitse grensgebied, wellicht een tip voor de andere verenigingen om volgend jaar ook over de grens te lobbyen?

Graaf Martin, Gravin Evelyn en Sik Patrick zijn zaterdag van harte welkom op ons Opperkrotfeest bij Jantje om de wisselbokaal in ontvangst te nemen!


Strijd om het Gouden Vlinderstrikje barst los!

BBBB - 04-02-2009

Traditioneel wordt er in de weken voor carnaval op de Barrakkus-site een strijd geleverd om het Gouden Vlinderstrikje. Deze wisseltrofee is jaarlijks voor de winnaar van onze Hooghedenpoll: Wie is het mooiste / leukste / gezelligste hooghedenkoppel van Oldenzaal?. Zoals elk jaar zullen er 3 voorrondes gehouden worden, waarna de 3 poll-winnaars het tegen elkaar op zullen nemen in de finale. De stemrondes dit jaar: voorronde 1: 5-6 februari voorronde 2: 7-8 februari voorronde 3: 9-10 februari finalepoll: 11-13 februari Dit jaar kan er gestemd worden op: Stadsprins John II & zijn secretaris Bert van de Kadolstermennekes, Opperdar Peter & secretaris Michel van de Thijdarren, Jonkheer Milan en secondant Gerard van de Vennemuskes, Markies Robert, Rentmeester Martin & Hofmaarschalk Raymond van de Spanvöggel, Vorst Chiel en secretaris Daan van de Blaanke Boeskeulkes, Vorst Peter en secretaris Ferry van de Glasbloazers, Hertog Edwin & Sik Koen van de Oelewappers, Graaf Martin, Gravin Evelyn & Sik Patrick van de Markloawen en tenslotte Baron Joffrey & Lakei Niek van de Schuddebuik. Alle hooghedenparen zullen het in willekeurige volgorde in de voorrondes tegen elkaar opnemen. Het stemgedrag wordt zoals elk jaar streng in de gaten gehouden, verdachte stemmers krijgen een waarschuwing en kunnen geblokkeerd worden. De leiding is in handen van de PR-commissie van O.O. Barrakkus, wiens oordeel bindend is. De winnaars van het Gouden Vlinderstrikje kunnen hun trofee komen ophalen tijdens het Opperkrotfeest op carnavalszaterdag bij Café Jantje. Veel plezier met stemmen, en dat het gezelligste/mooiste/leukste hooghedenkoppel met de meeste fans moge winnen!


Helpen in de loods

Edwin - 02-02-2009

Nog drie weken en dan is het alweer zover. Carnaval breekt dan echt los. De slagroom op de taart van ons jubileum. We zullen dan laten zien waar elf jaar Barrakkus toe heeft geleid. Maar voordat we kunnen pronken met onze loopgroep in de Oldenzaalse binnenstad zal er nog bergen werk verzet moeten worden! Daarom is elke hand welkom en bruikbaar in onze loods! Kom helpen! Want iedereen is nodig als we wat spectaculairs willen neerzetten dit jaar! Bovendien is het een mooie gelegenheid weer het carnavals gevoel te krijgen, en na het harde werken gezellig een biertje te drinken. Kortom, kom gewoon helpen! Tot in de loods!